Корисні статті
Як правильно заварити шипшину та зберегти вітаміни?
Шипшина – чи не найкращий осінній «мультивітамін». Але напої з ним важливо ще добре приготувати. Від того, наскільки ягоди шипшини правильно заварені, багато в чому залежить, скільки вітамінів та інших корисних речовин утримається.
Ягоди годжі – склад, користь та шкода
Ягоди годжі чи лайчі – маленькі червоні плоди ягідного чагарника. Рослина є членом сімейства пасльонових, до складу якого входять помідори та перець. Годжі на смак схожі на солодкі, трохи підсушені помідори чері.
Гриби Шіїтаке - корисні властивості
Шиитаке є різновидом деревних грибів, які можна знайти на дереві шиї. Це цілющий продукт має різне забарвлення, від темно-бурого до жовто-коричневого. На грибах утворюється своєрідна бахрома, вона є захисною мембраною, яка лопається після дозрівання суперечок. Діаметр темно-коричневого пластинчастого капелюшка – не більше 20 см.
Пітахайя - корисні властивості
Пітахайя – тропічний фрукт із сімейства кактусових, росте в Мексиці, Центральній та Південній Америці, у В'єтнамі, Таїланді, на Тайвані. Речовини, що містяться в пітахай, допоможуть знизити рівень холестерину і цукру в крові, нормалізують тиск. У плоді багато кальцію та вітаміну групи С, а невелике чорне насіння фрукта є невичерпним джерелом Омега-3. ще одна незаперечна гідність пітахай полягає в тому, вона позитивно впливає на серцевий м'яз, а також нормалізує функції кишечника і шлунка. Крім того, завдяки вмісту таніну, пітахайя буде корисна людям, які страждають на діабет і тим, хто втрачає зір.