Пітахайя - корисні властивості

Пітахайя - корисні властивості

Автор: SpiceryStore Дата: 03.06.2023 Переглядів: 358 Коментарі: 0

Пітахайя – тропічний фрукт із сімейства кактусових, росте в Мексиці, Центральній та Південній Америці, у В'єтнамі, Таїланді, на Тайвані. Речовини, що містяться в пітахай, допоможуть знизити рівень холестерину і цукру в крові, нормалізують тиск. У плоді багато кальцію та вітаміну групи С, а невелике чорне насіння фрукта є невичерпним джерелом Омега-3. ще одна незаперечна гідність пітахай полягає в тому, вона позитивно впливає на серцевий м'яз, а також нормалізує функції кишечника і шлунка. Крім того, завдяки вмісту таніну, пітахайя буде корисна людям, які страждають на діабет і тим, хто втрачає зір.

Корисний фрукт прийнято вживати в їжу сирим. Він вважається низькокалорійним продуктом і відрізняється трохи солодкуватим смаком. Для покращення смакових якостей дієтологи радять перед вживанням пітахай охолодити. Відомо три види пітахай: костариканська, червона і жовта. Костариканська має м'якоть червоного кольору, червона – білого, а ось жовта пітахайя всередині біла. Найбільш солодкими є жовті фрукти. Досить часто плоди пітахай використовують для виготовлення напоїв.

Теги: Пітахайя, драконів фрукт, корисні властивості