Джиогулан або гіностемма - трава, що росте в Китаї та інших країнах Азії. За багатьма параметрами перевершує женьшень. Через сильні антиоксидантні та адаптогенні властивості китайці іноді називають її «травою безсмертя».
Фармакологічні дослідження продемонстрували унікальні терапевтичні якості джіоголану: зниження холестерину та високого кров'яного тиску, зміцнення імунітету, перешкоду зростанню ракових клітин. Він також підвищує рівень витривалості, стійкість до несприятливих факторів довкілля, покращує пам'ять і навіть запобігає випаданню волосся! Деякі люди використовують джиоголан як засіб проти старіння. Джиоголан вживають у вигляді відвару, настою і чаю, солодкуватого на смак (1 ч. ложка сухого листя на склянку окропу, наполягати 3-5 хв.) Заварене листя використовують як приправу для салатів і жаркого для отримання солодко-гіркого присмаку. Сушене листя додають у тісто при випіканні печива, тістечок, кексів. Іноді додають навіть у морозиво. У Японії джиоголан використовується як натуральний підсолоджувач. Ця чудова рослина відкриває ще одну нову можливість лікування організму без ліків.