Користь сушеної чорниці, як і її свіжого аналога, не підлягає сумніву, адже це чудове натуральне ласощі володіє воістину величезним складом. Встановлено, що в даному продукті оптимально співвідношення аскорбінової кислоти, вітамінів групи В і Р, дубильних речовин, заліза, магнію і міді, що обумовлює протибактеріальну, сосудоукрепляющее і противоанемическое властивості сушеної чорниці.
Варто відзначити, що цілющі властивості сушеної чорниці залежать від наявності в ній дубильних речовин, в той час як за смакові якості відповідають цукру, лимонна, яблучна та інші органічні кислоти.
Залізо, яке міститься в сухих ягодах, у багато разів краще здатне засвоюватися організмом людини в порівнянні зі спеціальними лікарськими препаратами, оскільки в ягодах чорниці цій речовині супроводжує кислота аскорбінова.
Тим не менш, є у сушеної чорниці і свої протипоказання до вживання. Так, у разі, якщо у людини є порушення в роботі жовчовивідних шляхів або спостерігаються захворювання підшлункової залози, фахівці рекомендують обмежити вживання в їжу сушеної чорниці.