• Куркума корінь 500 г

У куркуми слабкий, пряний, досить приємний, ледь вловимий аромат, близький до імбирного. Смак слабопалячий при помірному дозуванні. У їжу куркуму додають у дуже малих кількостях. Звичайна рекомендація - "на кінчику ножа" годиться на 1 кілограм рису. При приготуванні плову вносять її перед закладкою рису, або за 3-5 хвилин до готовності, коли вода вже майже википіла. Поєднується абсолютно з усіма прянощами.

Найширше вживання куркума отримала Сході й у Південно-Східної Азії. Вона використовується і як прянощі, і як харчовий барвник, і як медичний препарат. Куркума - неодмінний компонент всіх пряних сумішей. Без неї немислимо жодна рисова страва в країнах Індійського океану. Плови Середньої Азії та Азербайджану - весільний "тієї половини", "ангілік статей" (достаток), "зарчава статей" (куркумовий), "майіз статей" (плов по-бухарськи) неможливо приготувати без додавання куркуми.

Традиційною вважається ця пряність і в Англії, де її додають до всіх яєчних та м'ясних страв та до соусів.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Куркума корінь 500 г

  • Код Товару: 122
  • Наявність: Немає в наявності
  • 385.00 грн