Насіння коріандру має яскравий аромат, злегка солодкий, що віддалено нагадує аніс. Насіння має дуже широке і різноманітне застосування, воно чудово поєднується з тушкованою капустою, стравами з бобових, добре підійде для маринаду і аджики. Окремо насіння можна зацукрувати та отримати гарний десерт. Також насінням коріандру можна посипати домашню випічку.
У кулінарії застосовують повністю вся рослина. Як ароматичну добавку застосовують насіння коріандру для напоїв, а в сухому або перемеленому стані їх застосовують на виробництві борошняної продукції, перших страв, а також для приготування молочної, м'ясної продукції, салатів. Насіння, яке подрібнило до стану порошку, досить-таки швидко втрачає свій прекрасний аромат і смак, тому рентабельніше купувати ціле насіння. Перед тим як помолоти насіння, їх потрібно злегка підсушити на деку, таким чином у прянощі буде сильніший аромат.