Паприка
– мелений солодкий перець – відома всім за стравами Середземноморської
кухні. Однак паприка також активно використовується як приправа
індійської, марокканської, турецької кухні. Використовується як прикраса
до рису, яєць, сиру та різноманітних салатів.
Паприка
використовується в кулінарних рецептах багатьох народів, наприклад,
угорську кухню взагалі неможливо уявити без цієї чудової прянощі. Крім
смакових якостей, паприку використовують як натуральний барвник для
багатьох страв, при нагріванні вона забарвлює їжу в характерний червоний
або помаранчевий колір. Паприка добре збуджує апетит та сприяє кращій
роботі системи травлення у людини, чудово доповнюючи смак м'яса,
підходить і до страв з морепродуктів, яєць та сиру. Порошок паприки
необхідно зберігати в місці, недоступному для сонячних променів, щоб
зберегти її властивості, зберігається вона не більше року.