Молоді паростки пшениці - це незамінне та поживне джерело життєво важливих елементів. Ще в 1930 році агрохіміком доктором Чарльзом Шнабером були відзначені унікальні властивості пагонів пшениці, а вже в 1950-х роках дієтолог і засновниця Інституту здоров'я Гіппократа Енн Вігмор довела їхню користь для здоров'я людини.
Паростки пшениці після збирання висушують за низьких температур, щоб максимально зберегти всі корисні властивості, після чого подрібнюють, в результаті чого виходить вітамінний порошок.
До складу молодої пшениці входять: білки, вуглеводи, фосфор, калій, магній, марганець, кальцій, цинк, залізо, селен, мідь, ванадій, хром, йод та ін; вітаміни В1, В2, В3, В5, В6, В9, F, біотин. Багаті вітаміном Е, вітаміном молодості та найпотужнішим антиоксидантом, що оберігає клітини від старіння.