Коріандр мелений натуральний, в зернах цілий (насіння) підходить для м'яса, курки, риби, маринадів та соусів, у тому числі Ткемалі.
Пряність містить велику кількість ефірних олій, вітамінів, жирних кислот, пектин та органічні кислоти.
Якісна приправа є універсальною і використовується в лікуванні розладів травлення, підвищеного газоутворення, стимулює секрецію інсуліну, знижує рівень цукру в крові, благотворно впливає на зростання волосся.
Серед областей її медичного застосування виділяють: - профілактика та лікування очних захворювань, кон'юнктивіту та «синдрому сухого ока»; - зменшення больових симптомів при остеопорозі, захворюваннях суглобів; - послаблення спазмів у період хворобливої менструації у жінок; Молотий коріандр відмінно поєднується з кмином, їх використовують як ароматичну добавку для овочевих страв, гарнірів, ковбаси, випічки та хлібобулочних виробів.
Корисні спеції та прянощі містять вітаміни групи В, Е, РР, мікроелементи, у тому числі залізо, антиоксиданти, що впливають на красу шкіри. Коріандр може додаватися до дієтичних страв, покращуючи їх смак без підвищення калорійності.