Стручки ріжкового дерева містять дуже солодку (до 50% цукрів) та соковиту м'якоть, з якої виготовляють замінник какао – кероб. Кероб - це солодкий порошок, який нагадує за смаком какао, але дещо менш ароматний і набагато солодший. На вигляд він схожий на какао-порошок з світлішим відтінком. Те, що боби ріжкового дерева і сам кероб, тобто порошок з них, солодкі власними силами, несе в собі величезну перевагу для хворих на цукровий діабет та інші захворювання, пов'язані з порушенням жиро-вуглеводного обміну, а також для людей з проблемним надмірною вагою.
Крім того, наявністю великої кількості біологічно активних компонентів зумовлено популярність кероба як цінного дієтичного продукту харчування. Наприклад, лікування діабету важливо поєднувати з дієтою, і кероб послужить дуже гарною складовою цієї дієти. Боби ріжкового дерева використовуються не тільки в їжу, а й у домашній медицині, у вигляді пом'якшувального відвару. Кероб також ефективний для полегшення діареї у дітей. Кероб вигідно відрізняється від какао та кави тим, що не містить психотропних збудливих речовин: кофеїну та теоброміну, які є в шоколаді.