Стручки
ріжкового дерева містять дуже солодку (до 50% цукрів) та соковиту
м'якоть, з якої виготовляють замінник какао – кероб. Кероб - це солодкий
порошок, який нагадує за смаком какао, але дещо менш ароматний і
набагато солодший. На вигляд він схожий на какао-порошок з світлішим
відтінком. Те, що боби ріжкового дерева і сам кероб, тобто порошок з
них, солодкі власними силами, несе в собі величезну перевагу для хворих
на цукровий діабет та інші захворювання, пов'язані з порушенням
жиро-вуглеводного обміну, а також для людей з проблемним надмірною
вагою.
Крім того,
наявністю великої кількості біологічно активних компонентів зумовлено
популярність кероба як цінного дієтичного продукту харчування.
Наприклад, лікування діабету важливо поєднувати з дієтою, і кероб
послужить дуже гарною складовою цієї дієти. Боби ріжкового дерева
використовуються не тільки в їжу, а й у домашній медицині, у вигляді
пом'якшувального відвару. Кероб також ефективний для полегшення діареї у
дітей. Кероб вигідно відрізняється від какао та кави тим, що не містить
психотропних збудливих речовин: кофеїну та теоброміну, які є в
шоколаді.