Насіння Чіа - це зернятка іспанської шавлії, рослини, яка з найдавніших часів вирощується в Південній Америці. Вони мають легкий аромат, приємні на смак. За своїм складом насіння чиа - криниця корисних речовин: величезна кількість білка, корисних жирів Омега 3 і 6, вітамінів А, Е, D, К, групи В, магнію, заліза, фосфору, калію та цинку, які є важливими компонентами для повноцінної роботи імунної та ендокринної систем. Також насіння є постачальником кальцію, запобігаючи розвитку остеопорозу і сприяючи правильному функціонуванню кістково-м'язової системи.
Перед вживанням насіння чиа не потрібно варити, його вживають у чистому вигляді, розмішуючи в склянці води, додають у супи, салати, другі страви, смузі, коктейлі та соки. Також можна використовувати при випіканні замість яєць.
Рекомендується щодня вживати по 5г насіння або 1г олії насіння Чіа.