Рослина дуже багате своїм
вітамінним складом, а саме це — аскорбінова кислота для зміцнення
імунної системи, а в стеблах присутній вітамін А, В і велику кількість
мінеральних солей і фруктози, які так необхідні для нормального стану
людського організму. Тому вживати її потрібно в чистому вигляді. Але
також її можна консервувати. Корисні властивості залишаються майже
такими ж, як і при вживанні після свіжої трави.
Перелік корисних дій рослини на організм:
- поліпшення роботи травного тракту;
- активізація виділення шлункового соку;
- поліпшення апетиту;
- усунення проблем, пов'язаних із запальними процесами;
- застосування при застудних захворюваннях;
- сприяння зміцненню організму;
- перешкоджання появи бляшок всередині судин;
- стимуляція роботи серцевого м'яза;
- усунення утворилися на тілі бородавок або лишаїв;
- покращення обміну речовин в організмі;
- активна боротьба з бактеріями;
- чистка лімфи;
- звільнення організму від шлаків і токсинів;
- підвищення імунітету;
- нормалізація вироблення гормонів;
- підтримання тонусу організму.