Асаї - маленька кругла темно-фіолетова ягода, що нагадує формою виноград або чорницю, з невеликою кількістю м'якоті і однією великою кісточкою.
Про корисні властивості ягід асаї, що ростуть у північній частині Південної Америки, вчені дізналися лише 2004 року, під час експедиції до тропічних лісів Амазонки. Звернувши увагу на відмінні фізичні показники немолодих уже аборигенів, вчені захотіли дізнатися про їхній секрет і почали аналізувати раціон місцевих жителів. Незабаром з'ясувалося, що всьому виною - ягоди асаї, які аборигени щодня вживають у великих кількостях. Саме тоді за асаї міцно закріпилася назва "ягода юності", і багато вчених серйозно вважають, що за допомогою неї можна продовжити красу, здоров'я та молодість. Крім того, аса сприяє мозковій активності, знижує тиск і рівень холестерину, зміцнює імунітет, прискорює метаболізм. У списку чемпіонів з антиоксидантів асаї випереджає гранат аж на 60%! Також у цій ягоді велика кількість вітамінів групи В, С, Е.