Про унікальні корисні властивості гімалайської рожевої солі люди знали ще тисячоліття тому і застосовували цю сіль в їжу і зовнішньо. Що ж може бути корисного в солі, коли всім відомо, що сіль затримує зайву рідину і взагалі шкідлива у великих кількостях і при тривалому вживанні?
Почнемо з того, що гімалайська рожева сіль видобувається в екологічно чистих регіонах, вручну, без участі машин. Після рожева сіль не обробляється хімікатами, як звичайна кухонна сіль (яку вибілюють і додають хімію, щоб вона була розсипчастою), а залишається первозданно незмінною, теж измельчаясь вручну. Гімалайська сіль володіє унікальним хімічним складом, гармонійно збалансованим (84 мінералу та інших елементів). Рожеве забарвлення їй надає великий вміст заліза, при тому, що натрію в цій солі дуже мало. Підвищує цінність солі вміст йоду, який так необхідний щитовидній залозі.
Гімалайська сіль дуже низькокалорійна - всього 5 калорій на 100 г. Вона може зберігатися вічно (далі від джерела вологи), тобто ви можете не переживати, що термін зберігання закінчиться. Така сіль повністю засвоюється нашим організмом, без будь-яких побічних перетворень. До того ж має приємний смак.Рожеву сіль із Гімалаїв можна застосовувати для підсолювання будь-якої страви на ваш смак. Можна також використовувати для лікувальних ванн для схуднення, оздоровлення, очищення шкіри.