Какао-боби є насінням плодів дерева какао. З них виготовляють шоколад. Із-за вмісту дубильних речовин насіння мають терпкий, терпкий і гіркий смак. В них присутні вуглеводи, білки, жири, ароматичні і барвні речовини, органічні кислоти. Корисними для вживання є мінерали, алкалоїди (кофеїн і теобромін). Хімічний склад какао-бобів дуже великий, у ньому присутні анандамид, аргінін, допамін, эпикатецин, гістамін, магній, серотонін.
Дуже важливе впливають на організм людини триптофан, фенілетиламін, поліфенол і тирамін.
Застосування какао-бобів
У сирому вигляді унікальні плоди неймовірно корисні для людського організму. Вони відновлюють енергетичний і гормональний баланс, сприяють поліпшенню зору, підвищенню працездатності, піднімають тонус, надають антидепресантну дію. Корисні речовини насіння какао підвищують захисні властивості організму, какао вводять в раціон фізично ослаблених людей, які перенесли ГРЗ та захворювання органів дихання. Очищені какао-боби можна жувати, вони хрусткі, ніжні, володіють прекрасним смаком.
Вживання какао усуває апатію, нормалізує менструальний цикл, омолоджує. При тривалому, але помірному використанні в якості лікувального засобу помітні зміни відбудуться з шкірою, зникнуть бородавки, папіломи, шкіра очиститься і стане молодий і ніжною. Сирі плоди какао – це надійний захист від розвитку ракових пухлин. Складний хімічний склад плодів збуджує нервову систему, активізує функції серця і попереджає утворення тромбів.
Антиоксиданти здатні знизити активність вільних радикалів в клітинах людського організму, що ефективно для захисту від вірусів і інфекцій. Поліфеноли (антиоксиданти) розщеплюють жири й є надійною профілактикою розвитку атеросклерозу і серцево-судинних захворювань. Саме поліфеноли надають бобам терпко-специфічний терпкий і гіркий смак.