Мускавадо (Muscavado sugar) — цукор з сильним запахом меляси, нерафінований, кристалізований відразу після першого уварювання соку. Кристали крупніше, ніж у звичайного коричневого цукру, але не настільки великі, як у демерара, дуже липкі і карамельно-ароматні.
Спочатку термін muscovado був синонімом низькоякісного цукру-сирцю з європейських колоній Америки, який додатково очищали в Європі (навіть назва його походить від старовинного іспанського слова, що означає «неочищений»). У торгівлі для темного мускавадо часто використовують назву «барбадоський цукор» (Barbados Sugar), хоча більшу його частину сьогодні виробляють на Маврикії.
Його смак та колір, завдяки високому вмісту меляси, можуть додати родзинку будь кулінарних експериментів. Він особливо хороший для випічки пряних кексів і пряників, для пікантних маринадів і соусів.