Виробництво бананових чипсів насправді не вирізняється особливою складністю — для їх виготовлення потрібно трохи: плоди банана, олія, цукровий сироп і мед. Для цього свіжі банани нарізаються тонкими часточками, а потім обсмажуються в олії. Щоб надати готовим до вживання скибочкам необхідний хрускіт, бананові чипси опускаються в доведений до кипіння цукровий сироп (порою змішаний із медом).
Користь бананових чипсів для організму людини зумовлена складом самих фруктів, які багаті на калій і кальцій, тому хрусткі скибочки цінні для серцево-судинної та кісткової системи, а також наших зубів.
Крім цього, користь бананових чипсів можна розглядати й з того аспекту, що вони є джерелом клітковини, яка полегшує роботу кишківника. На рахунку цих екзотичних ласощів також такі властивості, як очищення організму від надлишку солей, що накопичуються в суглобах, поліпшення діяльності мозку та настрою, підвищення загального життєвого тонусу.