Кайєнський мелений перець – це універсальна пряність, без якої не обходиться жодне харчове виробництво.
Його дрібний помел дозволяє досягти максимальної концентрації смаку та економить витрату інгредієнта, дозволяючи виробнику не тільки оптимізувати процес приготування, але й отримати яскраву та насичену гостроту готового продукту.
З давніх-давен пряність вирощували в Південній Америці, проте сучасне виробництво меленого кайєнського перцю поширюється на такі близькосхідні країни, як Індія та Індонезія.
Відомо також тепличне виробництво, однак, найбільш насичений смак набуває прянощів, вирощених під променями спекотного тропічного сонця.
За шкалою Сковілла гострота кайенського перцю лежить у діапазоні від 30 до 50 тисяч, що відповідає яскраво-пекучому, помірному смаку.
Це дозволяє додавати його в широкий діапазон страв, які вражають гурманів, і не відштовхнуть тих, хто вважає за краще залишатися в рамках своїх консервативних гастрономічних звичок.
Кайєнський мелений перець стане в нагоді в багатьох галузях харчового виробництва.
Він незамінний при додаванні в м'ясні делікатеси, робить смак солінь пікантнішим, дуже популярний при виготовленні снеків і навіть у виробництві ароматизованої кави.